Hoe monteer je een GUNIWHEEL?

GUNIWHEEL is een universele wieloplossing om voertuigen mobiel te houden en is ontworpen als alternatief voor kriksteunen en andere voertuigsteunen. Hoe je GUNIWHEEL monteert lees je hieronder!

Lees de GUNIWHEEL montage instructies goed door voor gebruik!

GUNIWHEEL is geen reservewiel en is niet bestemd voor gebruik op de weg, maar om voertuigen in de werkplaats (of daarbuiten) te verplaatsen met een maximumsnelheid van 8 km/u. Het draagvermogen van een GUNIWHEEL is maximaal 585 kg.

Zorg ervoor dat je controleert welke afmeting GUNIWHEEL geschikt is voor jouw voertuig. Hulp nodig om dit te bepalen? Voor GUNIWHEEL45 en GUNIWHEEL56 hebben we een handig overzicht gemaakt.

Monteren stap 1

Stap 1 – GUNISPACER toevoegen

Controleer of de wielnaaf stevig aan de auto is bevestigd en niet is beschadigd. Als het voertuig grotere remklauwen heeft plaats je een GUNISPACER om te zorgen dat GUNIWHEEL vrij kan draaien (zie foto). De GUNISPACER mag alleen worden gebruikt om de remklauw vrij te maken, het is geen afstandsschijf voor wielbouten- en moeren die niet de juiste lengte hebben.

Monteren stap 2

Stap 2 – GUNIWHEEL plaatsen

Gebruik het gatenpatroon van het GUNIWHEEL welke overeenkomt met de wielnaaf van het voertuig en plaats het er dicht tegenaan. GUNIWHEEL 45 past op de meeste compacte en middelgrote voertuigen met 4 en 5 punts wielbevestigingen. GUNIWHEEL 56 past op grotere voertuigen zoals SUV’s en bestelwagens met grotere wielnaven met 5 en 6 punts wielbevestigingen.

Guniwheel montage

Stap 3 – GUNIWASHERS toevoegen

We raden aan om GUNIWASHERS (sluitringen) te gebruiken voor de montage van een GUNIWHEEL. Deze sluitringen zorgen voor een betere drukverdeling tijdens het aandraaien van de wielbouten en voorkomt schade aan het bevestigingsgedeelte van het GUNIWHEEL. Een set GUNIWASHERS wordt bij ieder wiel meegeleverd, maar kan ook los bijbesteld worden.

Guniwheel instructies

Stap 4 – GUNIBOLTS & GUNINUTS

De meeste OEM-bouten en moeren passen op het gepatenteerde GUNIWHEEL-montagesysteem. Mocht het GUNIWHEEL niet volledig tegen de wielnaaf van het voertuig bevestigd kunnen worden, dan dienen GUNINUTS of GUNIBOLTS te worden gebruikt voor een veilige installatie. GUNIBOLTS en GUNINUTS zijn bij ons verkrijgbaar.

Guniwheel monteren

Stap 5 – GUNIWHEEL vastdraaien

Zorg dat de geschikte wielbouten stevig worden vastgedraaid, met een maximum aanhaal moment van 68 Nm. Indien het voertuig draadeinden heeft die uit de wielnaaf steken, zorg er dan voor dat de wielmoeren het GUNIWHEEL stevig tegen de naaf kunnen spannen (zie foto). Na montage mag er geen merkbare beweging zijn van het GUNIWHEEL. Als dat wel het geval is moet het wiel opnieuw worden gemonteerd.

Guniwheel montage

Stap 6 – GUNIWHEEL vervangen

Gemotoriseerd gebruik van een voertuig met GUNIWHEEL is toegestaan met een maximumsnelheid van 8km/u. GUNIWHEEL is uitgerust met nokken op het rubberen loopvlak. Deze nokken zullen het voertuig laten trillen bij snelheden hoger dan 8 km/u. We raden u aan om een GUNIWHEEL te vervangen wanneer de nokken zijn weggesleten.